Siirry pääsisältöön

Elämää lammella!

Ajatella, tällaisia asukkaita lammellamme vierailee! Telkkä naaras poikineen. Ihan ei ole varmuutta pesäpaikasta, mutta kotilampi tämä tuntuu viereisen lammen ohella olevan.

Pönttöä ei vielä ole, mutta sellainen on ehdottomasti hankinnassa. Vaikka voihan olla ettei naaras sitä huoli, kun on jo jonkun kelvollisen paikan täältä löytänyt. Turvallisempi se kuitenkin poikasille olisi, sillä lammen reunalla vierailee välillä tuntematon kissa vaanimassa 😰

Mutta, voi mahdoton, miten ihanaa näitä on ollut seurata. Mammalla on vähän hiki hatussa näiden puuhien perässä pysymisessä. Itsevarmuus on ollut melkoinen heti alusta. 

Puuhasimme, tai no oikeasti hikihatussa kärräilimme tyttäreni kanssa nurmimultia ainoalle 'valmiille' pläntille pihalla koko sunnuntai päivän ja samalla saimme ihailla tämän pörröisen kaksikon puuhia. Iloitsimme kovasti, että saatiin nähdä nämä. Illansuussa emo kuitenkin otti poikaset tien päälle ja lähti viemään poikiaan läheiselle järvelle. Ajattelimme, että nyt ne lähtevät ja helpotuskin se oli. Kyseessä oli kuitenkin vain emon poikien suojelun tarve. Aamulla joukko oli takaisin lammella. Olimme siis olleet häiriöksi omissa touhuissamme lammen reunalla...

Toinen poikasista meni paljon veden alla ja oli selkeästi oivaltanut herkkubaarin 😄
Poikaset varoivat meitä lähinnä, jos emo varoitteli. Muuten ne menivät hyvin utelianina ja touhukkaina pitkin lampea.


Siitepölyn määrä oli ennen sateita hurja. Pikkuiset olivat ihan pölyn peitossa vedestä pulpahdettuaan.

Lampeen on aikomus laittaa pieni puro, jotta saadaan veteen hieman liikettä ja toivottavasti se auttaisi rikkomaan hieman myös tuota veden pintaa. Suodattimien kanssa ei nyt ainakaan alkuun ole tarkoitus alkaa säätämään..

Vielä pari kuvaa porukasta ja pesurituaaleista 😍

 Samat muuvit kuin mammalla 💚

Sudenkorennot ovat osa tätä lampieloa. Täytyy hankkia Sami Karjalaisen uusi kirja Rantojen Hyönteiset, jotta oppisi näistä pienemmistäkin mielenkiintoisia juttuja➡

Tällaisia hetkiä löytyy vähän sieltä täältä juuri nyt 😊
Toivotaan, että yhteiselomme on menestyksekäs emmekä häädä touhuillamme alkuperäisasukkaita pois. On kyllä ihan kunnia elellä näin rintarinnan luonnon kanssa, vaikkei olla edes ihan pöpelikössä. Voi kun joku päivä saisin kuvia salamantereista lammessa. Nyt niitä ei enään näy, satuin bongaamaan yhden asiakkaan lähteestä ja sen seurauksena huomasin oman lammen vesiliskot. 

Tässä vielä kuva asiakkaan lammelta vastaan tulleesta vesiliskosta. Nämä varmasti maistuu telkille...
Ai niin, siis mitä saimme aikaiseksi?😄 Vihreyttä odotellessa...

Kommentit

 1. Ihana on lampesi. Kateeksi käy. Telkät heittävät poikaset kuoriutumisen jälkeen pesästä eivätkä sinne palaa. Toivotaan pönttöön ensi vuonna asukkaita, kun pöntön saat laitettua.

  VastaaPoista
 2. Täytyy hankkia pönttö 'tekeytymään' valmiiksi. On tää vaan niin jännää :-D

  VastaaPoista
 3. No kiva että sait blogin aloitettua. Mukavampi se täältä on seurata kun facesta kun saa lukea enemmän ajatuksiakin. 😉 aika söpöjä nuo poikaset.

  VastaaPoista
 4. En tiedä miten telkkä naaras toimii, mutta nyt se on käynyt harvakseltaan lammella ilman poikasia. Onkohan ne läheisellä järvellä turvassa vai pedon suussa? Voi tätä huolen määrää, kun ei voi tietää. Kiva, kun Teija löysit blogin :-) Tervetuloa seuraamaan!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti